Koncerter

I Egeskov Kirke 10. november 2020 kl 19.30 (varighed 50 min.)
Spisning, derefter koncert.

Duo Helenemaria & Svitlana Leonchuk

Personerne bag duoen

Helenemaria Christensen er klassisk sanger.
Uddannet hos Hanne Stavad og Bodil Gümoes.
Statseksamineret sangpædagog fra Det kgl. Musikkonservatorium i Århus.
Begyndte som 13-årig sin sangkarriere ved St.Mortens Kirke i Randers, hvor hun optrådte som solist og som 16-årig gav sangundervisning til korets sangere, opfordret af kirkens organist og kantor.
Turnerede med koncertkoret i ind og -udland i årene 1963-1971.
I en periode medlem af Den Jyske Operas kor.
Eksamen fra Musikkonservatoriet i Århus 1982.
Videre uddannelse i San Francisco, Oslo, Basel og Danmark.
1985-1995 koncerter i Danmark, Tyskland og Schweiz med hovedsagelig dansk og tysk musik fra den romantiske periode, kirkekoncerter samt uropførelser af to tyske komponister fra det 20.årh.:Raimund Schwedelers sangcyklus “Allein” og et udvalg af Botho Sigwarts sange for sang/klaver.
1992-1994 portrætforestillinger med ”H. C. Andersen i ord og toner” i samarbejde med elever på seminarier, højskoler og gymnasier. (Støttet af Statens Kulturfond).
1998-2004 portrætkoncerter af Carl Nielsen, C.E.F.Weyse, Peter Heise. “Kærlighedens sange gennem tiderne”. Operakoncerter. Internationale folkesange med spillemandsorkester.
Tyve koncerter årligt med hvert projekt.
2006-2009 ”Mozart – hans breve og musik”. “Wienersange” i Danmark sang/accordeon og i Californien sang/klaver. Giver kurser i sang.

Pianist Svitlana Leonchuk er født og opvokset i Ukraine. Uddannet pianist ved konservatoriet i Kiev. Begyndte sin musikalske karriere som 10-årig. Bosatte sig i Danmark i 1997. Herefter aktiv koncertvirksomhed i Danmark samt undervisning på musikskoler. 2001 fuldendt PO- organisteksamen på Kirkemusikskolen i Horsens. Er nu organist i Egeskov Kirke. Giver hyppigt koncerter som pianist og som organist.

TIDLIGERE KONCERTER

PORTRÆT KONCERTER

Komponister fra Wien i perioden 18. – 21. årh.
Citater og sange af Haydn, Mozart, Beethoven, Schubert, Mahler samt wienersange af Stolz og Sieczynski.
Sopran: Helenemaria Christensen
Akkompagnatør: Svitlana Leonchuk

Kærlighedens sange gennem tiderne
Programmet er en gennemgang af de forskellige musikperioder.

“Schumann-Clara-Brahms”
Sange og breve

Mozart (1756-91) – hans breve og musik
Mozart – med nye vinkler
Mozarts breve til familie, kæreste, hustru og venner læses i vekselspil med fremførelse af et udvalg af Mozarts sange og opera arier.
Sopran: Helenemaria Christensen
Akkompagnatør: Svitlana Leonchuk

Anmeldelse af:

Mozart – hans breve og musik

Her er mere end en koncert, mere end en sogneaften, mere end et godt teaterstykke og mere end enkel trosformidling. Her er det hele på én gang! En fantastisk aften, professionel i hver en detalje, en aften, hvor ens følelser bliver rørt, ens tro berørt og hvor man afgjort går hjem rigere. Særdeles anbefalesværdig!

// Sognerpæst Rolf Slot-Henriksen

Duo Cantabile

Helenemaria Christensen: Sopran
Denis Arnholm: Akkordion

Duo Cantabile medvirker ved gudstjeneste eventuelt sammen med kirkens præst. Musik af eksempelvis Händel, Mozart, Beethoven, Engelske folkesange, Fauré, Laurids Lauridsen, Carl Nielsen samt solo stykker for accordeon af bl.a.Tjajkovskij og Zdenko Fibich.

Varighed ca. 1 time. Honorar efter aftale.
Kontakt: 86 55 83 77 / 42 40 83 77 eller 86 43 19 38

CD anmeldelser

Helenemaria Christensen er netop nedkommet med sin nyeste CD ”…fra den danske sangskat”

Før den barslede hun med den første CD ”Kærlighedens sange”, som udkom i 2001 og ”Sange af P.A. Heise” fra 2003, ”Mozart – hans breve og musik” (på dansk og engelsk) fra 2005 og har dermed i toner sat ord på det meget store og vidtspændende repertoire, som hun har gjort til sit.

Og hvor man stifter bekendtskab med hendes fortolkninger af såvel danske og udenlandske sange som Lied-cykler.

Jeg er ikke ude i et ærinde, hvor det drejer sig om at anmelde disse cd-er, set ud fra et sangermæssig synspunkt. Noget sådant forekommer mig, og som noget generelt, så subjektivt, at det truer med at frarøve andre deres egen oplevelse af det, de hører.

Derimod vil jeg gerne omtale, hvad det er ved dem ,der, set med mine øjne, gør dem bemærkelsesværdige.

1) Alene det enorme sangrepertoire, hun har sat sig ind i, og øvet til mindste detalje, hører ind i rækken af disse superlativer. Et indgribende arbejde, både fysisk og psykisk, med mange overvejelser, og ofte stor tvivl på nøjagtigheden af det, man evner at udtrykke.

2) Hendes sinds musikalitet lader hendes naturstemmes stemmes indbyggede klangcirkel, på smukkeste vis, lysne eller mørkne de enkelte ord i et udtryk, som er alene hendes, og som får dette til at virke troværdigt.

3) Hendes evne til indlevelse i tekstindhold.

Tre perler på en snor.

Læs, lyt og bevæges!

Hanne Gravgaard,
Malling

Forfatter Birgit Pouplier skriver om min CD: “…fra den danske sangskat” 18.11.2013

”Hvilket kærligt brev, hvilken kærlighedsgave, du sender mig med din CD fra den danske sangskat. En mangfoldighed af sange, sunget med din smukke, fuldtonende stemme.

Jeg har lyttet til sangene, og din stemme varmer mere og mere op.

Men der sker det mærkelige, at du aldrig når op på siden af dig selv, som når man sidder i det samme rum som du og kan lytte til dit vidunderlige, hjertegribende foredrag, og hvor man ikke kan gå glip af et eneste ord.

Den uforglemmelige dag, da vi lyttede til dig i din højloftede stue, da fik vi en klump i halsen og tårerne sivede langsomt ned af kinderne – vi lyttede med hver fiber i kroppen. Det var simpelthen gribende.

Nøjagtigt det samme sker, når jeg lytter til min søster, Elisabeth Meyer Topsøe på hendes CD’er. De er perfekt indsunget, men hun griber os ikke om hjertet, som hun gør, når man oplever hende ”live”. Hun har ligesom du en fantastisk karisma, som forplanter sig til hele salen.

Det er sjældne egenskaber, I er i besiddelse af – og jeg er ikke ene om at opleve dette med jer to.

Jeg håber ikke du er skuffet, men det er i virkeligheden en kæmpe cadeau til dig – at du har fået denne vuggegave, og som du jo selv kan mærke, gør et varigt indtryk på dine tilhørere.

// De kærligste hilsner og endnu engang stort tak
fra din taknemmelige Birgit, Espergærde

Anmeldelse af Cd’en: ”…fra den danske sangskat”

Denne CD’s sanger er Danmarks pendant til Dietrich Fischer-Dieskau.

// Kirsten Jagd Nielsen, Odder